АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БЪЛГАРИЯ БИЛА В СПИСЪКА НА САЩ ЗА ПРЕВРЪЩАНЕ В ЩИТ СРЕЩУ РУСИЯ

Андрей Райчев
25.11.2019 / 19:02

Албания, Македония, България и Румъния са в списъка на САЩ за изваждане от руското влияние и превръщането им в близък съюзник, но и в щит против Русия. Това обяви социологът Андрей Райчев по повод срещата на премиера Бойко Борисов с американския президент Доналд Тръмп в Белия дом по-късно днес.

"В България антируска политика не може да бъде проведена, така че да се обърнат чувствата на населението", коментира Райчев пред БНР и уточни, че у нас се правят антируски демонстрации, но не се водела антируска политика.

Райчев коментира, че не очаква Тръмп да "размаха пръст" на Борисов заради руското влияние в страната ни. Америка знаела, че България е русофилска страна.

"Защото политиката на САЩ у нас винаги се е свеждала до нещо много просто - "виж какво правят руснаците и го спри". Тоест България се е мислела само в голямото противопоставяне от времето на Студената война - Русия-Америка. Горе-долу така продължи и в последните 30 години. Сега това не е така. Те са заинтересовани от стабилност на Балканите", подчера още социлогът.

Очакванията на социолога от срещата Тръмп - Борисов са: "Борисов няма нужда от големи демонстрации. ... Разбира се, че ще се хвали, със сигурност, но няма нужда от нещо екстраординарно. Той си спечели игрите вътре в България."

Райчев прогнозира до пролетта на 2021-ва година Бойко Борисов да запази управлението си.

Според него, ако се стигне до вариант "НАТО без Турция", тогава България става самата граница на НАТО и за първи път отношенията между България и САЩ не са подробност, а стават съществен

 

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев