АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ БЕШЕ ПОСРЕЩНАТ НА МЕМОРИАЛА НА НЕЗНАЙНИЯ ВОИН В САЩ С 21 ТОПОВНИ САЛЮТА

Официалното посещение на премиера Бойко Борисов в Съединените щати започна с церемония на Мемориала на незнайния воин в Националния гробищен парк "Арлингтън"
25.11.2019 / 19:06

Официалното посещение на премиера Бойко Борисов в Съединените щати започна с церемония на Мемориала на незнайния воин в Националния гробищен парк "Арлингтън".

Бойко Борисов беше посрещнат на "Арлингтън" с 21 топовни салюта под звуците на химните на САЩ и на България. В тържествената церемония по полагане на венец участваха близо 400 войници от всички подразделения на американските въоръжени сили.

„Тук, на това място, човек най-много се сеща за това колко е ценен мирът“, отбеляза министър-председателят, а цялата българска делегация след това разгледа комплекса, където са положени останките на американски войници от Първата и Втората световна война, както и от Корейската война. Българският премиер подари на музея на Националния гробищен парк кортик с образа на Св. Георги.

Българският премиер се срещна и с вицепрезидента на Националния демократически институт Шари Браян, както и с президента на Международния републикански институт Даниел Туининг.

В 14 часа местно време (21 часа българско) е планирано Бойко Борисов да пристигне в Белия дом, където първо ще има разговори на четири очи с президента Тръмп. Следва разширена среща на двете официални делегации. В българската участват вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, министрите на финансите и на икономиката Владислав Горанов и Емил Караниколов. На срещите ще бъде и американския вицепрезидент Майк Пенс.

В програмата на българската делегация е и посещение на Американската търговска камара, където ще се проведат срещи с представители на 15 американски компании.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев