АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

30 СТИПЕНДИАНТИ ПО ИНИЦИАТИВАТА НА ПРЕЗИДЕНТА "ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА" ЗА 2019 ГОДИНА

Президентът Румен Радев се срещна със студентите и учениците, които получиха еднократна стипендия от инициативата "Подкрепи една мечта" за 2019 г.
25.11.2019 / 17:20

22-ма младежи получават еднократна стипендия по инициативата "Подкрепи една мечта" за 2019 година. Президентството предоставя средствата на младежи в неравностойно положение, които са студенти в първи курс. Финансова подкрепа се отпуска и на 8 ученици от 12 клас, израснали без родителска грижа и завършили с отличен успех.

Един от стипендиантите е Шакер от Търговище. „Моята мечта е да се реализирам и да успея", казва той и споделя, че е път да сбъдне мечтата си. Вече е студент първи курс. Научил за инициативата от социални работници: "И сега следвам във Варна, счетоводство и одит. Просто ми помогна, не само с парите, да се чувствам сигурен".

Президентът Румен Радев се срещна с младежите, които ще получат стипендии тази година.

"Знанието и образованието са сила, която в ръцете на млади хора като вас води до един по добър свят. Не се отказвайте от препятствията по пътя, използвайте ги за трамплин към следващият успех", призова държавният глава.

Това смята да направи Шакер, който се занимава с музика и иска да задели част от парите от стипендията за музикален проект.

"Това, което не мога да кажа с думи, казвам го с музика".

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев