АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРИКЛЮЧИ ОБУЧЕНИЕТО НА ЛИЦА ОТ УЯЗВИМИТЕ ГРУПИ ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ

Община Сливен
20.11.2019 / 09:49

Приключи обучението на лица от уязвимите групи за придобиване на професионална квалификация като част от Проект BG05M9OP001-2.018-0039-C01 „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи в община Сливен“, който стартира в края на март. Бенефициент е Община Сливен.

Беше проведена процедура за избор на бенефициенти за обучение и придобиване на професионална квалификация по професиите „Работник в озеленяването“ и „Офис секретар“.

Ефективното изпълнение изискваше информиране на обществото и заинтересованите страни за целите на проекта и ползите му. Като резултат от участието на Регионалния център за икономическо развитие, бяха проведени 2 работни срещи на екипа и четири информационни срещи за целевите групи. Бяха разработени критерии за подбор на крайни бенефициенти и проведени процедури за подбор, като в професионални обучения по проекта бяха избрани и включени 75 лица от социално-уязвими групи в региона.

Беше предоставено качествено професионално обучение на лицата от целевите групи, с цел подобряване на професионалното им развитие и адаптивността им на пазара на труда.

Постигнатите резултати са 75 лица обучени в курсове за професионална квалификация, като 60 лица са обучени по професията “Работник в озеленяването” и 15 лица по професията „Офис секретар”. Бяха издадени 60 свидетелства и 15 удостоверения за професионално обучение на успешно завършилите.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев