АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕРМАНСКИ ДЕПУТАТ: ЕВРОПА НЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ АМЕРИКАНСКИ ГАЗ

Северен поток 2
18.11.2019 / 19:14

Депутатът на фракцията "Левите" в Бундестага по външнополитически въпроси Александър Ной заяви, че Европа не се нуждае от втечнен газ от САЩ. В същото време той също призова за налагане на контра санкции срещу Вашингтон.

"Ако например САЩ наложат санкции срещу германски или швейцарски компании, които участват в полагането на тръби в Балтийско море, тогава ЕС или Германия трябва да наложат подходящи контра санкции, които засягат американския внос или стоки", обясни Ной.

Припомняме, че и депутатите в Бундестага (долната камара на германския парламент) от партията "Алтернатива за Германия" призоваха правителството да защити европейските компании, свързани със строящия се газопровод "Северен поток 2", от санкциите на САЩ, съобщават германските медии.

Газопроводът на стойност 9,5 млрд. евро включва полагането на две тръби от бреговете на Русия по дъното на Балтийско море до бреговете на Германия. Проектът вече е съгласуван с всички страни, през които преминават тръбите - Германия, Швеция, Финландия и Дания.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев