АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СПОРЕД CNN ПРОТЕСТИТЕ В ЧИЛИ СА БЕЗРЕДИЦИ, А В БОЛИВИЯ - БОРБА ЗА ДЕМОКРАЦИЯ

Протестиращи в Боливия
18.11.2019 / 18:57

Кога едни протести са справедливи, демократични и "добри", и кога са просто "лоши", т.е. безредици на сбирщина хулигани? Всичко е относително според съвременните медии.

Да пропътуваме мислено до Чили,

където милиони хора излизат по улиците и протестират директно срещу десния президент, милиардера Себастиян Пинера, който е обаче "нашето копеле". CNN излиза със заглавия, описвайки протестите като "безредици" (riots), хулигански прояви, метежи и прочие. Никога дори и за момент не демонизират президента Пинера, който е на власт почти десетилетие, с доста обвинения за купуване на гласове, медии и фалшифициране на избори. Той е първият десен демократично избран президент от Пиночет насам, но мизерията и лощото управление накараха рекордни за Чили и Южна Америка протести да избухнат преди няколко седмици.

Протестиращи в Чили свирят и пеят "Обединеният народ никога няма да бъде победен".

Но това няма да го чуете в CNN и NBC, а ще преобладават заглавия, намекващи нещо от сорта "добре де, човекът уволни целия кабинет (какво искате повече)", или, "въпреки смяната на конституцията (тия маскари) пак протестират".

До този момент около 20 души са загинали, 2500 са ранени, а около 3000 са арестувани. Има стотици сведения за мъчения, изнасилвания и неправомрно използване на сила от страна на службите.

Но, хей, това е нашето копеле.

А сега да се преместим в Боливия.

Там вече за всичко е виновен левият Ево Моралес, който спечели изборите с 10% преднина, но загубилите обявиха, че е имало изборни нарушения. Които така и никой не доказа. Крайнодесни групички разбиват къщата на Моралес, а после отвличат кметица на град в Боливия, Патрисия Арсе, тоест ЖЕНА, и се гаврят с нея, боядисват и я дърпат за косата, карат я да върви боса, бият я и я принуждават да подаде оставка през сълзи.

Очакваш шумните американски феминисти и соушъл джъстис активисти да опищят света, но не - те подкрепят самообявилата се за президент Янине Анес, която има доста шокиращи крайнодесни изказвания, особено негативни за местното население от индиански произход. САЩ и Русия я признаха за президент.

Но, хей, това са демократични протести. А Моралес нещо не съдейства на нашите петролни компании.

Оставката на Моралес пък изкара стотици хиляди негови привърженици по улиците, предимно от местен индиански произход.

Ляво и дясно в случая са просто антропологични измислици, без кой знае какво покритие, но са достатъчни за да накарат милиони хора по света да се лаят помежду им. Резултатите са плачевни, както виждате.

Автор: Дахер Ламот, Фейсбук

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев