АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПИЛОТ ХВЪРЛЯ В ПАНИКА ВЛАСТИТЕ В АМСТЕРДАМ

Летище Схипхол
06.11.2019 / 22:33

Пилот предизвика извънредна ситуация на летище „Схипхол” в Амстердам, след като натиснал по невнимание паник бутона на борда на самолет, съобщава NOVA.

На място веднага пристигнали специализиран отряд и два медицински хеликоптера. Свидетели пък съобщаваха, че на летището пристигат много линейки с включени сирени.

Официално се казва, че службите за сигурност са били повикани на летището заради подозрителна ситуация на борда на самолет. Медицински хеликоптер също е на път.

Говорител на полицията отказваше да съобщи за какво точно става въпрос. Очевидци разказаха, че на летището пристигат много линейки с включени сирени. Няколко изхода на летището също са затворени.

На пътниците от няколко кацащи самолета не им е било позволено да влязат в ръкавите, а са били вкарани в летището по друг път.

По непотвърдена информация самолетът е на „AirEuropa” и е трябвало да отлети за Мадрид. Докато пътниците се качвали, капитанът е натиснал паник бутона за отвличане. В този момент са се били качили 27 пътници.

Министърът на правосъдието и сигурността на Холандия е напусна парламентарна сесия, а премиерът Марк Рюте е прекъсна дебат за образованието заради ситуацията на летището.

Малко по-късно холандската полиция съобщи, че пътниците и екипажът са свалени и са в безопасност.

Полицията класифицирала инцидента като GRIP-3, което според терминологията на холандските власти е "сериозен инцидент със значителни последици за местното население".

Схипхол е едно от най-натоварените летища в Европа, като обслужва около 70 милиона пътници годишно.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев