АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СИ И МАКРОН ПОДКРЕПИХА „НЕОБРАТИМОТО“ ПАРИЖКО СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА КЛИМАТА

Презисентът на КНР Си Цзинпин и Еманюел Макрон на срещата им в Пекин
06.11.2019 / 20:36

Френският президент Еманюел Макрон и китайският му колега Си Цзинпин обявиха днес, че Парижкото споразумение за климата е необратимо, след като САЩ официално се оттеглиха от него по-рано тази седмица.

В общо изявление след срещата им в Пекин двамата лидери препотвърждават „тяхната твърда подкрепа за Парижкото споразумение, което смятат за необратим процес и компас за силни действия по отношение на климата“.

Без да споменава САЩ, Макрон каза, докато сядаше до Си, че „осъжда изборите, които са направили други“.

Френският президент заяви вчера, че сътрудничеството между Китай и ЕС за опазване на околната среда е от решаващо значение

Според Джил Дуган, еколог към влиятелната неправителствена организация „Чатъм хаус“, Китай е един от най-големите замърсители, но и един от най-големите инвеститори в слънчева енергия.

„Опитват се да вървят по правилния път и да направят прехода към възобновяеми източници по-бързо. Това е държава с огромно население, която се развива и в същото време се опитва да се справя с климатичната криза. Затова и тяхното участие е от изключително значение за световния успех в борбата с климатичните промени“, каза тя.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев