АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БСП СИГНАЛИЗИРА ЕВРОПЕЙСКИ ПОСЛАНИЦИ И ИНСТИТУЦИИ ЗА ИЗБОРИТЕ

Корнелия Нинова
07.11.2019 / 13:07

БСП изпраща писма до всички европейски посланици у нас и до ПАСЕ и ОССЕ за начина на провеждане на изборите. Според левицата е имало репресии от управляващите срещу нейни кандидати и активисти, които продължават и след местния вот.

Председателят Корнелия Нинова даде пример със застъпници в Благоевград и Дупница, които са получили предупреждение за уволнение, заповед за данъчна проверка на фирма на кандидат за общински съветник от БСП, уволнена възпитателка в детска градина в Септември, защото отказвала да подписва документи. Радина Банкова - кандидат за кмет на Ловеч и председател на Българската асоциация на производители и износители на облекло и текстил, съобщи, че фирмата й е със запорирани сметки заради задължения към НАП, каквито тя няма. Корнелия Нинова призова:

"Всеки сигнал подавайте при нас. Ще ви защитим с всички средства - юридически и политически. Няма да ви оставим на тези репресии сами. Обръщам се към държавните служители, някои от които споделиха, че ги изпращат на измислени проверки, за които няма никакво основание. Не изпълнявайте такива заповеди. Накрая ще си измият ръцете с вас и вие ще носите отговорност."

От ГЕРБ обявиха, че ще отговорят на обвиненията по-късно.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев