АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПОЛФРИЙМАН ИЗЛЕЗЕ ОТ ОБЩЕЖИТИЕТО В БУСМАНЦИ, ЩЕ СЕ ЯВЯВА В РПУ ВСЯКА СЕДМИЦА

Джок Полфрийман
15.10.2019 / 20:11

Австралиецът Джок Полфрийман напусна центъра за временно настаняване в Бусманци. Той ще трябва да се явява ежеседмично в районно управление на МВР, докато забраната за напускане на страната не отпадне. Полфрийман ще бъде настанен на адрес. За него важи заповед за напускане на страната, която е от 2011 г., издадена от тогавашния директор на дирекция "Миграция". По време на престоя си в Бусманци Полфрийман е направил едно нарушение, поясни Николов като добави: "Днес е направен обиск, намерени са четири телефона у Джок Полфрийман, един от тях е бил с камера и са искали да му го конфискуват, но не са успели, тъй като той го е счупил, щом е разбрал, че ще му го вземат. Задържаните в общежитието имат телефони, но не и на камери", обясни той.

Ако имах избор бих останал в България, за тези 12 години само българи ми помагаха, австралийците ме търсят от съвсем скоро. Това каза на излизане от дома за временно настаняване на чужденци в Бусманци австралиецът Джок Полфрийман. Той беше освободен предсрочно от 20 годишна присъда за убийство и опит за убийство.

Ще трябва да се върна в Австралия, след като българските власти ми позволят, за да оправя някои документи, добави той.

Той посочи, че няма представа къде ще нощува, но ще е при приятели. Ще платя кръвнината, категоричен бе Полфрийман. Добави, че имал паспорт още от първия ден в който го пуснали от затвора, но никой от МВР не му го поискал, но разбирал защо му го вземат, тъй като системата на летището би показала, че той има забрана за напускане на страната, ако опита да излети за Австралия. Няма да опитам да бягам, бил съм три пъти в отпуска и съм се разхождал из софийските улици, каза осъденият за убийство мъж.

Той допълни, че е счупил мобилния телефон с камера, който е имал в Бусманци, тъй като всеки има право на личен живот и не е искал съдържанието му да стане ясно на надзирателите в затвора. Продължил обаче да ползва трите мобилни телефона, които имал. Те били позволени.

Източник: "24 часа"

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев