АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ ОТ ШУМЕН: НЕ СЕ МЕСЯ В РАБОТАТА НА БФС, НО ГИ ПРЕДУПРЕДИХ

Бойко Борисов в Шумен
15.10.2019 / 20:07

Това си е работа на футболния съюз. Утре да не каже някой, че се месим в работата на БФС. Искам да им кажа, че съм ги предупредил!" Това заяви премиерът Бойко Борисов пред медиите по повод на оставката на шефа на Футболния съюз Борислав Михайлов. Реакцията на министър-председателя дойде от Шумен, където продължава предизборната му обиколка.

Журналистите попитаха премиера дали има задържани по време на акцията на ГДБОП в базата на БФС в Бояна, но Борисов отказа да отговори с аргумента, че не е негова работа. Но поясни, че днешната акция била следствие от дълга работа на полицията и НАП.

"Българският флаг не бива да слаган до такъв скандал. В никакъв случай не можем да допуснем във Великобритания медии да коментират по този случай България. В нашия отбор имаше трима цветнокожи и в техния - също трима", каза още Борисов, коментирайки скандалните расистки прояви по време на футболния мач България - Англия.

"Ние сме си спасили евреите, когато другите са ги горили в пещ. Какви расисти?! Разделяме ги така нещата - не футболните фенове да питат кога ще се направят стадиони. Ще направим, когато трябва да се гледа красив футбол. Ние ги изтърпяхме англичаните тук два дни - какво ли не правиха по улиците. И не дадохме оценка на Великобритания", продължи премиерът. Той направи забележката, че и във Великобритания има прояви на расизъм.

После премиерът продължи инспекцията в Шумен, където е с министъра на финансите Владислав Горанов.

"С тази магистрала, която стана, вече може и варналии да идват на работа в нашия град", обърна се премиерът към домакина - кмета на Шумен Любомир Христов.

Както обикновено прави, Борисов спираше джипа си по пътя, за да размени по някоя дума с работниците. "Добър ден, майстори", "Как сте, набори", "Живо-здраво", поздравяваше ги той.

"Преди направиме завод, разкопаме. После пак правим. Аз се ядосвам. Ама няма как", призна Борисов. Но добави, че е доволен, че хората работят, пътища и предприятия се строят.

"Градът ни възкръсна, съживи се", похвали се кметът. Той показа новопостроени предприя, на мястото на които само преди няколко години имало незаконни сметища.

"Нашето бижу - зала "Арена Шумен", която построихме благодарение на вас, преди два дена спечели нова награда. Тя е за 2500 места", поясни кметът. Той сподели на премиера, че са санирани блокове на бесепарите, които агитирали против. "То това са комунистите. Едно време викаха, че Западът е прогнил. А техните деца учеха в Лондон", отговори Борисов.

Борисов посети филиала на Варненския медицински университет, където се обучават медицински сестри и акушерки. "Когато с колегите седнахме в третия мандат да определяме приоритетите, не случайно заложихме на образованието. Като гледам тези красиви деца тук, няма как да не го кажа. Като спорим за заплатите на медицинските сестри - когато за първи път станах премиер, бюджетът беше 2 млрд. лв., сега е 5,2 млрд. лв. Двойно увеличение е. Залите са хубави, студентите са хубави, университетите са хубави, но навън продължава да има неодобрение. За държавите със застаряващо население здравеопазването става по-важно от образованието. Ние като държава инвестираме. А тези държави - Сталин, Чърчил са ни сложили от тази страна на барикадата. Сега без свян ни взимат специалистите. По-богатите държави трябва да си преосмислят политиката. В съседна Румъния хиляди доктори са отишли по Германия. Целта ни е да можем да си задържим специалистите тук. Колкото е по-мощна една индустриална държава, толкова повече пари остават за хората, които се грижат за образованието, за здравето и сигурността. Действаме усилено. Прекрасно познавам работата ви - сестра ми е микропедиатър. Леля ми и тя", каза пред студентите Бойко Борисов.

След болницата Борисов отиде в Старческия дом, където възрастните хора му изпяха песен, които сами съчинили. Жените му подариха икона и обещаха да поканят премиера и на стогодишнините си.

Източник: Епицентър. бг

 

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев