АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТЪТ ПОИСКА ОБЩОЕВРОПЕЙСКИ ПЛАН В СЛУЧАЙ НА НОВА БЕЖАНСКА ВЪЛНА КЪМ БЪЛГАРИЯ

Срещата на "Дондуков" 2 / пресцентър, президенството
15.10.2019 / 20:15

България да постави на следващото заседание на Съвета на Европейския съюз въпроса за приемането на общ европейски план за действие в случай на внезапно увеличение на миграционния натиск по външните европейски граници. За това призова президентът Румен Радев на среща с премиера Борисов, представители на правителството и на службите за сигурност, които го информираха за резултатите от заседанието на Съвета по сигурност към Министерския съвет, съобщиха пресслужбата на държавния глава.

Искането за приемане на такъв оперативен план беше внесено в Съвета на ЕС от държавния глава още през 2017 г. и беше обсъдено на срещата на върха на президентите на парламентарни републики от Европейския съюз на 11 октомври т.г. в Атина.

По време на срещата на „Дондуков“ 2 беше обсъдена ескалацията на напрежение в региона на Близкия Изток, както и предприетите от отговорните институции мерки за охрана на границата и за безопасността на гражданите. Представителите на службите за сигурност увериха, че няма пряка заплаха за сигурността на страната, но ще продължат да следят внимателно развитието на ситуацията.

Източник: пресцентър, президенството

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев