АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

СЪСТОЯ СЕ ТЪРЖЕСТВЕНА ПРОМОЦИЯ НА ВИПУСК 2019 НА ФИЛИАЛ СЛИВЕН КЪМ МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ – ВАРНА

34 абсолвенти на Филиал Сливен към Медицински университет – Варна получиха дипломите си за ,,Медицинска сестра” и ,,Акушерка”
30.09.2019 / 08:06

На официална церемония в събота, 34 абсолвенти на Филиал Сливен към Медицински университет – Варна получиха дипломите си за ,,Медицинска сестра” и ,,Акушерка”. Те им бяха връчени от ректора на Медицински университет ,,Проф. д-р Параскев Стоянов”-Варна проф. д-р Красимир Иванов.

,,Горд съм, че вече седем години студентите, които се обучават тук, получават образование, което отговаря на най-високите национални и международни стандарти. Вие получихте ценни дарове като личен опит и професионални умения на най-добрите преподаватели, които ще ви помогнат да преминете през трудностите и предизвикателствата по пътя напред. Разполагате със всички предпоставки да бъдете сред най-уважаваните медицински сестри и акушерки”, заяви в словото си ректорът. Той пожела на абсолвентите здраве, сила и дръзновение, за да следват хуманния път в здравеопазването.

Дипломантите поздрави и временно изпълняващият длъжността кмет на община Сливен Румен Иванов, който им пожела здраве и успешна реализация в избраната от тях професия.

,, Много съм щастлив, че и тази година се провежда церемония по връчване на дипломите от филиала на Медицинския университет-Варна, тук, в Сливен. Това ме кара да си мисля, че всичките ни усилия в развитието на младите и на образованието, не са напразни. Сигурен съм, че благодарение на вас в града ни ще има още по-добра медицинска грижа”, посочи в словото си Румен Иванов.

34 медицински сестри и акушерки положиха клетва, в основата, на която лежи обетът на Флоранс Найтингейл.

Грамота и парични награди получиха първенците на Випуск 2019 - Станислава Урумова от специалност ,,Медицинска сестра” и Събина Стефанова от специалност ,,Акушерка”. Предметни награди, осигурени от Община Сливен и МУ - Варна, получиха всички абсолвенти от третия випуск на филиала.

Сред официалните гости на събитието, състояло се в зала „Сливен“ бяха областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, зам.-кметът Пепа Чиликова, академичното ръководство на Медицинския университет във Варна и на филиала в Сливен, директори и управители на лечебни заведения в града, както и семействата и близки на дипломантите.

За доброто настроение на присъстващите допринесоха изпълненията на тазгодишния носител на наградата „Цветен камертон” Добромира Стоянова, смесен хор „Добри Чинтулов“ при НЧ „Зора 1860“, с диригент Георгиос Филаделфевс, грациите от Балетна школа „Петипа“ – Сливен, струнния квартет на Сливенския симфоничен оркестър и Сливенския духов оркестър.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев