АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЪРЦИЯ Е ПАРАЛИЗИРАНА ОТ ОБЩА СТАЧКА

Днес в Гърция е обявена общонационална стачка
24.09.2019 / 07:55

Днес в Гърция е обявена общонационална стачка на служителите от обществения и морски транспорт. За 24 часа спират да се движат кораби, фериботи, градски транспорт, както и метро. Стачкуват и учителите, медицинският персонал, а банковите служители и журналистите протестират частично.

Синдикатите в Гърция организират национална 24-часова стачка, която започва днес от 6 часа сутринта. Спират фериботите и градския транспорт във всички градове на Гърция. Атина остава без метро по първа линия. Другите два лъча ще се движат само в определени часове. Спират градската железница и трамваите. Очакват се задръствания от автомобили в градовете.

Моряци и пристанищни служители блокират напълно морския транспорт. На котва остават както фериботите, така и всички товарни кораби. Гръцките портове няма да приемат и пристигащи фериботи. Всички пътници с резервация трябва да променят деня на пътуване, предупреждават транспортните фирми.

Железничарите съобщават, че ще протестират също за 24 часа, но в четвъртък 26-и септември, за да не блокират напълно транспорта в страната.

Затворени остават банки, училища и общинските служби. Ще стачкуват и медицински персонал, преподаватели, частично – банкови служители и медии.

Протестите са срещу обсъждан в парламента проектозакон за приватизация на обществения транспорт и промени в трудовото законодателство.

От МВнР препоръчват на българите, които пътуват за Гърция, да се информират предварително за разписанията на обществения и морски транспорт. За стачките информация могат да прочетат на сайта apergia.gr, който е наличен само на гръцки език.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Атина или с генералното ни консулство в Солун.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев