АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТАРАКЛИЙСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ "ГРИГОРИЙ ЦАМБЛАК" В МОЛДОВА ЩЕ СТАНЕ ФИЛИАЛ НА РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ

Тараклийският университет "Григорий Цамблак"
24.09.2019 / 08:01

Президентът Румен Радев се обяви за по-агресивна политика в региони, в които страната ни е имала силни позиции в недалечното минало. Пред журналисти в Ню Йорк Радев обяви също, че колегата му от Молдова Игор Додон го е уверил, че Тараклийският университет "Григорий Цамблак" ще се трансформира във филиал на Русенския университет "Ангел Кънчев".

Президентът заяви, че България има пълното разбиране от молдовската страна за запазване на националната идентичност на българската общност.

Радев подчерта и важността от завръщането в държавите от Близкия изток, Северна Африка, Централна Азия. По време на разговори с иракския си колега Бархам Салих Радев е наблегнал над амбициите за възобновяване на българското присъствие в направления като здравеопазване, образование и инфраструктурата.

„В тези направления Ирак е отворен, цени високо българските специалисти и българските фирми и се надявам, че при повишаване стабилността на страната ние ще имаме отново своето присъствие.“

Днес Радев ще се изкаже в дебата за целите за устойчиво развитие на ООН, сред които борбата с климатичните промени, постигане на равенство между половете и изкореняването на бедността.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев