АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕМИЕРЪТ ЗАМИНАВА НА ПОСЕЩЕНИЕ В ЮЖНА КОРЕЯ

Бойко Борисов
24.09.2019 / 07:51

Премиерът Бойко Борисов заминава на официално посещение в Южна Корея – първото на български министър-председател.

Борисов ще има срещи с премиера и президента на Южна Корея, а визитата се провежда в навечерието на 30-ата годишнина от установяване на дипломатически отношения през 2020 година.

Посещението на Бойко Борисов е по покана на президента Мун Дже-Ин. Двамата ще се срещнат в петък, веднага след като южнокорейският президент се върне от срещата на ООН в Ню Йорк, съобщава външното министерство на Южна Корея.

От София съобщават, че целта на посещението е разширяване на сътрудничеството между България и Република Корея, политическия, икономическия и културния диалог. А от южнокорейското външно министерство казват, че двамата лидери ще препотвърдят подкрепата си за корейския мирен процес.

Премиерът ще посети и научен център на компанията "Хюндай Мотор Груп" в град Хуасонг, както и университета за чужди езици "Ханкук" в Сеул.

В българската делегация са и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, финансовият министър Владислав Горанов, министрите на транспорта Росен Желязков и на икономиката Емил Караниколов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев