АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТРАНСПОРТНАТА КОМИСИЯ В ЕП ОТХВЪРЛИ ИСКАНЕТО ЗА ИЗТЕГЛЯНЕ НА ПАКЕТА „МОБИЛНОСТ“

Европейски съюз
19.09.2019 / 20:09

Транспортната комисия в Европейския парламент отхвърли предложението пакет „Мобилност“ да бъде върнат за преразглеждане в Европейската комисия. Това стана с 19 гласа "за" и 30 "против". През следващата седмица евродепутатите трябва да гласуват дали започнат преговорите по пакета "Мобилност". Ако вотът бъде положителен, следва т.нар. "триалог" със Съвета и Комисията. Тези преговори обаче ще започнат след встъпването в длъжност на новия комисар по транспорта, съобщава БНТ.

"Имаме нужда от мандат, с който да можем да преговаряме с нашите опоненти от другата страна, за това част от нашите изисквания да останат, от част да се откажем, така че поне по-големите неща като връщането на камиона, връщането на водача да успеем да го запазим и да пуснем нещо по-малко", коментира евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

"Най-крайните, най-радикалните мерки ги предлага Европейският парламент в лицето на германски и френски евродепутати. Ние се надяваме тези текстове да бъдат премахнати тогава, когато се търси компромисно решение на трите органа", заяви Петър Витанов, евродепутат от БСП.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев