АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

В РУСИЯ ПРЕДЛАГАТ ПОЛША ДА БЪДЕ ОБЯВЕНА ЗА ВИНОВНИК ЗА ИЗБУХВАНЕТО НА ВСВ

идерът на Либералдемократическата партия на Русия Владимир Жириновски
02.09.2019 / 16:07

Лидерът на Либералдемократическата партия на Русия Владимир Жириновски определи Полша за главен виновник за избухването на Втората световна война.

Той отбелязал също така, че именно Полша, ръководена от Йозеф Пилсудски, е била един от първите съюзници на Адолф Хитлер през 1930-те години.

"Пактът Пилсудски-Хитлер беше пописан още през 1934 г. Полша, подобно на Франция и Великобритания, сключили Мюнхенското споразумение през 1938 г., мълча по време на анексирането на чехословашката Судетска област от германците, аншлуса на Австрия. Без това за война на Германия със СССР през 1941 г. и дума не можеше да става", написа Жириновски в Telegram.

Според руския политик "Европа подпомага Хитлер против СССР, а Полша беше сред тези, които аплодират Хитлер".

Вчера Полша беше домакин на мероприятия, посветени на 80-годишнината от избухването на Втората световна война. Варшава не покани делегация от Русия, но покани настоящите си съюзници от НАТО и Европейския съюз, включително Германия, както и страните от Източното партньорство (Украйна, Грузия, Молдова, Беларус, Азербайджан и Армения).

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев