АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

НЕЩО ЗА ЧЕТЕНЕ

Книга
02.09.2019 / 15:56

ОТ ПАЛАЧ ПОЛША СТАНА ЖЕРТВА ПРЕЗ 1939 Г.

1 септември не е началото, а едно от началата на Втората световна война - всеки брои според "паметта" си, а тя е избирателна... Германия се извини на Полша, а Полша извини ли се за Чехословакия (на днешна Чехия), а на Израел за чистките срещу полските евреи? Да сте чули?

Полша отбелязва 1 септември 1939-а с Германия, но срамежливо забравя за септември 1938-а, когато със съдействието на същата тази нацистка Германия Полша отправя ултиматум на Чехословакия и й отнема част от Силезия.

В разграбването на Чехословакия участва и Унгария, но с благословията на Англия и Франция - Мюнхенският договор 1938.

След една година Полша от палач става жертва, но помни последното, и днес го чества с Германия, като отказва да покани Русия. Толкова за историческата памет.

Впрочем Аушвиц работи до последно, освободен от Съветската армия, не от съюзниците, не от поляците.

1 септември не е началото, а едно от началата на ВСВ - всеки брои според "паметта" си, а тя е избирателна... Германия се извини на Полша, а Полша за Чехословакия (на днешна Чехия), а на Израел за чистките срещу полските евреи? Да сте чули?

Автор: Дарина Григорова, Фейсбук

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев