АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА НА БУЗЛУДЖА: БОРИСОВ УПРАВЛЯВА ЗАРАДИ СТРАХА, В КОЙТО ДЪРЖИ НАРОДА

Корнелия Нинова
28.07.2019 / 11:33

40 000 активисти и симпатизанти на БСП се събраха в местността Историческа поляна под връх Бузлуджа, за да отбележат 128-годишнина на социалистическото движение.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова произнесе пламенна реч. Тя отправи критики към премиера Борисов и другите управляващи.

“Днес едноличната, авторитарна власт, пълзящата диктатура управлява чрез страх и апатия. Борисов управлява не защото може, не защото народът го иска и харесва, а заради страха, в който държи хората – заради апатията, която предизвиква с политиката, която води. Но държава не може да се управлява със страх. Нашият политически опонент е ГЕРБ, но нашият враг е страхът и нашата задача е да отидем до всеки – беден, слаб, онеправдан и унижен, да му подадем ръка, да му кажем: „Народе, изправете се“, и те ще паднат“, каза Корнелия Нинова.

“Скъпи социалисти, в последните месеци срещу нас се сипят упреци и удари. Твърди се, че партията е разделена и разцепена. Днес трябва да дадем ясен отговор на това – кой е партията. Не съм аз, не са тези 200 души, които сте избрали за свои ръководители. Ние сме временно поставени от вас, за да вършим работа. Партията сте вие. Имаме нужда от вашата воля и дума днес.

Разцепени ли сме, че БСП ще преизчисли всички пенсии? Разделени ли сме в мнението, че ще помогнем на младите семейства, за да ги задържим в България, като отпуснем еднократна помощ от 10 минимални работни заплати на работещите млади хора. Не сме.

Разделени ли сме по въпроса за това, че трябва да има общинско и държавно здравеопазване? И че не трябва да се доплаща в българските болници – не сме.

Разделени ли сме за това, че трябва да има по един учебник за един клас по един предмет и държавата да поеме отговорност, а да не сменя съдържанието на българската история. Не сме. Не сме разделени и по това, че трябва да се грижим за българското производство и българската икономика“, заяви Нинова.

Съборът е под мотото “Бузлуджа 2019 – Единни за България”. Венци и цветя бяха поднесени на паметника на Хаджи Димитър и на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-севлиевския отряд.

Художествената част продължи с концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопският танцов ансамбъл.

Честванията бяха предшествани от заседание на Националния съвет на партията. На него беше одобрена платформата за участие в местните избори наесен.

Социалистите допускат коалиция с почти всички политически сили, но при определени условия.

Решихме да дадем свобода на общинските районни и градски структури сами да определят в какъв коалиционен формат да се явяват на местните избори. Няма да им спускаме отгоре едно готово решение, защото всяка община има специфика, специфични отношения. Ограничението е – никаква коалиция с ГЕРБ“, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев