АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИВО ХРИСТОВ: ФОН ДЕР ЛАЙЕН СМЯТА ДА НАЛОЖИ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ. ЩЕ ГЛАСУВАМ ПРОТИВ КАНДИДАТУРАТА Й

Иво Христов
16.07.2019 / 09:20

"Ще гласувам ПРОТИВ кандидатурата на Фон дер Лайен за председател на ЕК. Тя бе издигната от Европейския съвет в нарушение на принципа на водещите кандидати, с което на ЕП бе отредена второстепенна роля". Това обяви в профила си във Фейсбук българският евродепутат от БСП Иво Христов. По думите му, в писмото си до социалистите и демократите Урсула Фон дер Лайен заявява намерение ЕС да възприеме и наложи Истанбулската конвенция.

"Считам, че председателят на ЕК трябва да бъде излъчван от представителите на европейските народи, а не от тесен кръг държавни ръководители и лобисти, чиито договорки да стесняват свободния избор на европейските депутати", коментира Иво Христов в социалната мрежа.

По думите му, в писмото си до социалистите и демократите г-жа Фон дер Лайен заявява намерение ЕС да възприеме и наложи Истанбулската конвенция. "Намерението е в разрез с решение 13/2018 на КС на Р България. Опитът повторно да се наложи един спорен и несъответстващ на Конституцията ни акт е неприемлив", категоричен е евродепутатът.

"Най-сетне, въпреки изобилието от добри идеи, заимствани от програмата на социалистите, писмото на Фон дер Лайен не съдържа стратегия за затваряне на данъчните убежища, в които изтича богатството на европейските народи под формата на избегнати данъци", заявява още Иво Христов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев