АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МЕДИЦИ ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ ЗАКРИВАНЕТО НА ОТДЕЛЕНИЯ В СЕВЕРОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ

Протести на медици
01.07.2019 / 09:23

Медици излязоха на протест заради предстоящото закриване на болнични отделения във Видин, Враца и Монтана, съобщава bTV.

Недоволството на здравните специалисти е предизвикано от думите на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, че предстои преструктуриране на областните болници в Северозападна България.

Припомняме, тази своя идея Ананиев съобщи миналата седмица. Заради последвалите остри реакции обаче дни по-късно той уточни, че не му е "минавало и през ума" да затваря областна болница.

Лекарите в МБАЛ "Христо Ботев" във Враца посочват, че отделенията са пълни. След направена справка е било установено, че за първите шест месеца от 2019 г. през здравното заведение са преминали 7 177 души.

Ако някой може да каже, че такава болница е излишна, нека да я затвори и после да си понесе отговорността, заяви д-р Бисер Тодоров от детското отделение на болницата. Той подчерта, че не е ясна концепцията за реформа на здравния министър. Според него, когато една голяма болница с много отделения се закрие, се нарушава цялостната дейност, тъй като в цялата област няма друго подобно лечебно заведение.

Директорът на МБАЛ "Христо Ботев" Евгени Любенов съобщи, че от Министерство на здравеопазването са го уведомили, че са в процес на преговори с отделни банки за отпускане на кредит за погасяване на дълговете на болницата.

От своя страна лекарите алармираха, че заплатите им са забавени за пореден път.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев