АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СИЛНА ЕКСПЛОЗИЯ В ЦЕНТЪРА НА КАБУЛ

Афганистан
01.07.2019 / 11:05

Най-малко 34 души са убити, а най-малко 68 са ранени при взрива, разтърсил тази сутрин центъра на афганистанската столица Кабул, предадоха агенциите Синхуа и ТАСС.

Взривът отекна в 8,55 ч. местно време (4,25 ч. по Гринуич) в квартала Пули Махмуд Хан, разказа говорителят на министерството на вътрешните работи на Афганистан Насрат Рахими. Над града сега се издига стълб черен дим, а в зоната на взрива се чува стрелба.

Франс прес уточнява, че взривът е станал в пиков час в гъстонаселен район, близо до сградата, в която се намира телевизия Шамзад, която дори спряла за кратко да излъчва, а после показала кадри от силно повредените си помещения. В района се намират и афганистанските федерации по футбол и по крикет, както и военни сгради, допълва Франс прес.

Асошиейтед прес припомня, че близо се намира и американското посолство. ТАСС припомня, че в зоната на взрива се намира и министерството на отбраната на Афганистан.

Експлозията е била причинена от кола бомба, предадоха Асошиейтед прес и ДПА, като се позоваха полицейски и здравни представители. Колата се взривила пред сградата на министерството на отбраната. После въоръжени мъже нахлули в съседна висока сграда, разположена в оживен пазар и започнали да стрелят по министерството оттам, допълва АП, като се позовава на полицейски източник. Районът вече е отцепен от полицията и от специалните сили.

Взривът става в момент, в който в катарската столица Доха се води нов кръг от разговори между представители на талибаните и американски представители. Те започнаха в събота.

Засега никой не е поел отговорност за атаката.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев