АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАМ.-МИНИСТЪРЪТ НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА НИКОЛАЙ ПАВЛОВ СЕ СРЕЩНА С МЛАДИТЕ ХОРА В СЛИВЕН

Среща
12.06.2019 / 14:31

При много голям обществен интерес премина дискусията относно новата стратегия за младежта и реализираните дейности до момента. Зала „Май“ събра над 120 участници от Сливен и бяха обсъдени младежки въпроси от местно значение. На събитието присъства и зам.-министърът на младежта и спорта Николай Павлов. Зам.-кметът Румен Иванов приветства участниците от името на кмета Стефан Радев.

„За мен е удоволствие, че мога да присъствам на това събитие и да ви поздравя от името на кмета господин Стефан Радев. Благодаря на главния виновник за тази среща и за това, че е в Сливен на зам.-министъра на младежта и спорта Николай Павлов“, каза Румен Иванов.

„За мен е особена радост да съм днес в Сливен тук сред вас. От дълго време подготвяхме тази среща. Благодаря от името на Министерството на младежта и спорта за домакинството, което сте подготвили, за да се срещнем днес в тази зала и да видя толкова много хора, които са заинтересовани от младежките политики. При подготвяне на новата стратегия за младежта, ние търсим среща лице в лице с вас – с младите хора на България. Целта е всичко, което коментираме заедно, да влезе в един документ, който да действа в следващите десет години и тази стратегия да е работеща – младите хора да се развиват и да вървят напред“, заяви зам.-министър Павлов.

На срещата присъства и председателят на Общинския съвет Димитър Митев, който също приветства участниците в дискусията.

„За мен е лично удоволствие, че мога да присъствам на тази среща. Общински съвет-Сливен винаги е взимал присърце проблемите на младежта и спорта. Младежкият дом винаги е получавал нашата подкрепа, когато сте се обръщали към нас за съдействие за инициативите. Така ще бъде и за в бъдеще. Благодаря на Министерството на младежта и спорта и на зам.-министър Павлов за тази среща в Сливен и за това, че развиват политиката за младите хора и за спорта. Защото младите хора, това не е клише, са бъдещето на България. Пожелавам ви щастие и много, много сбъднати мечти“, посочи Митев.

Младежите поставиха основен акцент върху участието на младите хора при разработване на политиките за младежта, здравословният начин на живот и спортната активност, доброволчеството и професионалната реализация.

Срещата има за цел да бъдат набелязани новите цели и приоритети, които ще бъдат включени в следващата Национална стратегия за младежта (2020-2030) #ЗаЕдно. Ресорното министерство е основен орган на държавната власт за развитие, прилагане и координация на политиките за младите хора на България.

Срещата има за цел да бъдат набелязани новите цели и приоритети, които ще бъдат включени в следващата Национална стратегия за младежта след 2020 година. Ресорното министерство е основен орган на държавната власт за развитие, прилагане и координация на политиките за младите хора на България.

Инициативата се организира от Младежки дом Сливен, в партньорство с община Сливен, Регионално управление по образованието, Областна администрация-Сливен и няколко университета.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев