АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РЯЗКО УВЕЛИЧАВАНЕ НА ПРИСТИГАЩИ МИГРАНТИ НА ГРЪЦКИТЕ ОСТРОВИ

 Само за пет дни нови 900 мигранти  достигнаха егейските острови
30.05.2019 / 19:54

Рязко увеличение на мигрантите и бежанците, които достигат до Егейските острови в Гърция отбелязват местните власти. Управляващата партия СИРИЗА изгуби както евровота, така и местните избори, в райони, силно засегнати от бежанската вълна.

Само за пет дни нови 900 мигранти и бежанци достигнаха егейските острови. Увеличението на мигрантската вълна е с 33%. Министерството по миграция тълкува притока на бежанци с активизиране на трафикантите, които очакват, че преди избори мерките не са толкова стриктни.

Жителите на остров Самос съобщават, че часове преди началото на евровота полицията е била принудена да отправи предупредителни изстрели, защото над 100 мигранти искали да протестират срещу условията в лагера.

За да не се достигне до напрежение между мигранти и жителите на островите, по спешност прехвърлят бежанците във вътрешността на страната.

На първия тур на местния вот жителите на островите Лесбос, Самос, Лимнос и Хиос подкрепиха кандидати, които са категорично за премахване на бежанските лагери.

На евровота управляващата СИРИЗА остана втора политическа сила на островите и изгуби в Северна Гърция и поради силната бежанска вълна по сухопътната граница с Турция.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев