АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ПОДАДЕ ОСТАВКА ОТ ВСИЧКИ ПОСТОВЕ В ГЕРБ

Цветан Цветанов и Бойко Борисов
30.05.2019 / 19:42

Цветан Цветанов подава оставка от всички ръководни постове на ГЕРБ, съобщават от партията. След разгово с Бойко Борисов, Цветанов подава оставка от всички ръководни постове в ГЕРБ.

Оставката вече е депозирана и приета от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов благодари на Цветан Цветанов за свършената работа през годините.

В профила си във Фейсбук Цветанов изказа благодарност за 13-те години съвместна работа в ГЕРБ.

„Изградихме един функциониращ и работещ политически модел, който винаги се е водил само от обществените интереси на всяко едно населено място, на всяка община, на всеки регион, на България и нашите съграждани“, пише Цветанов.

След разговора с Бойко Борисов той е преценил, че е по-правилно да подаде оставка.

„За мен беше важно да запазя хладнокръвие и мълчание по време на кампанията, защото изборната победа беше общата ни морална удовлетвореност от съвместната ни работа през годините“, посочва още Цветан Цветанов.

Според депутата от БСП Александър Симов оттеглянето на Цветан Цветанов от ръководството на ГЕРБ е потвърждение на вина.

„Няма как с махането му от политическата сцена и оттеглянето му от политиката ГЕРБ да си извоюват така мечтаната прошка, за която халюцинират от нощта на изборите. Победата не означава прошка. Те победиха на изборите, но това не означава, че хората са забравили какво са направили, така че просто оттеглянето на Цветан Цветанов е едно потвърждение за вина, а оттук нататък как ще реагират българските граждани, оставям на техния политически усет и съвест“, каза Симов.

Оставката изненада лидера на НФСБ Валери Симеонов, който смята, че тя не е лично решение.

"Практически в цялата история на ГЕРБ, Цветанов има своето място на човека, който организира структурите и извършва цялата дейност по подготовката и реализацията на изборите. В ГЕРБ по принцип оставките са принудителни, няма доброволно подадена оставка. Там има "оставчване". В случая става въпрос за оставка, която е поискана от Борисов. Въпросът е защо". Симеонов изтъкна, че Цветанов е бил освободен от работа след като е постигнал пробив в местните общини и е откъснал доста сериозен електорат от ДПС.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев