АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МС ОТПУСНА БЛИЗО 30 МЛН. ЛВ. ЗА НАРОДНАТА БИБЛИОТЕКА, КОРПУСА НА УНСС И УЧИЛИЩНИ АВТОБУСИ

Бойко Борисов
30.04.2019 / 14:57

Близо 30 милиона лева отпуска правителството за ремонт на покрива на Народната библиотека, строежа на корпуса на УНСС и купуване на училищни автобуси. Това обяви премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание.

"Ремонтът на библиотеката - падат камъни, парчета, не е ремонтирана, сигурно, откакто е построена, затова отпуска Министерство на културата 2 милиона. Идва 24 май, така че - да действат. Приехме постановление за одобряване на допълнителен трансфер за УНСС-София. Миналата седмица бях в университета, изговорихме си всичко, което може да се говори. Нашият ангажимент към университета - 7,5 милиона лева, днеска го гласуваме, надявам се да ни подкрепите".

България ще кандидатства тук да е представителството на Европейския орган по труда, обяви още премиерът. По думите му, социалното министерство е направило всичко необходимо, а с решението на правителството от днес страната ни официално издига кандидатурата си.

Очаква се новата структура да заработи до края на 2019 година. Със създаването на Европейски орган по труда се интегрират съществуващите структури и инструменти на Европейския съюз в областта на трансграничната трудова мобилност и координацията по въпросите на социалната сигурност.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев