АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БИОПРОИЗВОДИТЕЛИ ИЗЛИЗАТ ЗА ВТОРИ ПЪТ НА ПРОТЕСТ С ИСКАНЕ ЗА ОСТАВКА НА ЗЕМЕДЕЛСКИЯ МИНИСТЪР

Биопроизводители
22.04.2019 / 09:24

Биопроизводители излизат днес за втори път на протест с искане за оставка на земеделския министър Румен Порожанов. Те настояват за качествена промяна на политиките на държавата в този сектор. 13 земеделски организации подкрепят искането за оставка и заявяват, че ще се присъединят към протеста.

Протестираме, за да защитим българското биопроизводство, чиновническа некомпетентност и произвол, казват биопроизводителите.

"МЗ обяви не просто война, а геноцид на българското биоземеделие. Това трябва да спре. Искаме прозрачност, искаме Консултативен съвет, искаме всички заинтересовани страни да участват във взимането на решения, искаме също така отговорните за тази ситуация да поемат своята отговорност като подадат оставка".

След първия протест на биофермерите на 9 април министър Порожанов беше категоричен, че оставка няма да има и аргументира строгите мерки с констатация от Брюксел, че българските фермери не спазвали правилата за биопроизводство. Час след началото на днешния протест министерството свиква Консултативен съвет за сектор плодове и зеленчуци

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев