АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕЛЯН ДОБРЕВ ПОДАВА ОСТАВКА КАТО ДЕПУТАТ ЗАРАДИ ИМОТИТЕ НА РОДАТА

Делян Добрев
09.04.2019 / 16:25

Делян Добрев подава оставка като народен представител в 44-тото Народно събрание. Той е взел това решение след разговор с председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов.

"С поредната фалшива новина чашата на търпението ми преля - не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени", коментира Добрев.

Той аргументира личния си акт и като знак на солидарност със своите колеги, които спазиха моралния стандарт на ГЕРБ и напуснаха постовете си само заради съмнения.

Преди два дни сайтът "Биволъ" обяви, че майката на депутата Делян Добрев, братовчедка му Росица Гаргова и кумът му Евгени Консулов (зам. кмет на Хасково) са пазарували ново строителство в София на цени от 270 евро на кв. м.

Сделките са осъществени през 2016 – 2018 г. Всички изброени лица са част от т.нар. “Дриймтийм”, назован така от самия Добрев, след като Биволъ разкри, че в обръч от фирми край Гаргови и родителите на Добрев са отишли поне 100 милиона от обществени поръчки.

След осветяването на скандала "Хасковогейт" от Елена Йончева, Делян Добрев също подаде оставка като народен представител, но тя не беше приета от съпартийците му.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев