АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НА 16 АПРИЛ В СЛИВЕН - ПРОЖЕКЦИЯ НА ФИЛМ НА ДЖЕРЕМИ АЙРЪНС ЗА ПО-УМНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОТПАДЪЦИТЕ

„Бунище-Земя“
09.04.2019 / 16:20

Екологично сдружение “За Земята”, “Грийнпийс”-България и отдел „Екология“ към община Сливен организират безплатна прожекция на филма „Бунище-Земя“ на световноизвестния актьор Джеръми Айрънс, който променя възприятията и мисленето ни за това, което изхвърляме в кошчето.

Прожекцията ще се проведе на 16 април 2019 г. от 18 ч. в офис № 11 на ул. „Дрин“ № 4 /бившата къща на Дамян Дамянов/.

След филма се предвижда неформална дискусия по въпроси, свързани с отпадъците на града, които всеки активен гражданин си задава.

Основните теми са : “Защо изгарянето на боклука е вредно за хората и околната среда и какво всъщност се случва с отпадъците? Какво е RDF и дали това е „екологично“ гориво? Има ли РДФ в България и използва ли се в Топлофикация Сливен като допълнително гориво? Какво може да направи всеки, за да намали замърсяването в районите, в които живее? Какво решение може да има за отпадъците в община Сливен?”

Обсъждането е и част от изпълнение на мярка „Кампании за запознаване на обществеността с въздействието на основните замърсители върху здравето на хората и възможностите за лично участие в намаляване на вредни емисии“, включена към общинската програма за намаляване на нивата на замърсителите в атмосферния въздух и достигане на установените норми за вредни вещества.

Филмът е изключително въздействащ, тъй като разглежда световния проблем с отпадъците и дава решения за тяхното намаляване. По време на дискусията всеки ще може да изрази своето мнение, притеснения, предложения и идеи.

Повече информация за филма:

https://www.imdb.com/title/tt2401099/

http://www.trashedfilm.com/

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев