АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БИВШИЯТ КМЕТ НА „МЛАДОСТ“ ПЕТКО ДЮЛГЕРОВ СЕ ОТРЕЧЕ ОТ ВСИЧКИТЕ СИ ПОКАЗАНИЯ

Съд
09.04.2019 / 14:19

Бившият кмет на столичния квартал „Младост“ Петко Дюлгеров се отрече от всичките си показания, дадени пред разследващите. Пред спецсъда Дюгеров заяви, че само със служебен адвокат и под натиск разказал как с него се свързал Александър Ваклин.

Дюгеров се отрече и от казаното, че, седейки на задната дясна седалка в колата на кметицата, заедно с Биляна Петрова до него, пуснал парите в плик.

Дюлгеров заяви, че е подписал протокола. И после допълни, че и служебният защитник, и служители от КПКОНПИ му казали, че ако даде "правилни " показания, можело да бъде освободен.

Междувременно стана ясно, че строителната фирма „Артекс“ първа подала сигнал срещу отстранения кмет на „Младост“ Десислава Иванчева. Такова твърдение направи самата Иванчева на днешното заседание по делото за подкуп срещу нея. Тя обаче не можа да обясни за какво е бил сигналът, тъй като по нейни думи по време на мандата ѝ в квартала нямало строежи на „Артекс“.

Година след арестите на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, делото срещу тях е към финал. Днес бившият кмет на "Младост" дава обяснения и разказва за движението по преписката на строителния предприемач Александър Ваклин. Тримата бяха арестувани по обвинения за подкуп, който искали от бизнесмена, за да придвижат документите му за строеж. Иванчева подробно описва времето от 2016 г. до деня на ареста.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев