АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕРМАНСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ ФРАНК-ВАЛТЕР ЩАЙНМАЙЕР ПРИСТИГА НА ПОСЕЩЕНИЕ У НАС

Президентът Румен Радев и  президентът на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер
04.04.2019 / 08:50

По покана на президента Румен Радев на 4 и 5 април на официално посещение в Република България ще бъде федералният президент на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Увеличаването на германските инвестиции в България и засилването на двустранния търговски обмен, сътрудничеството в областта на образованието и науката, развитието на културните връзки, както и военно-политическото сътрудничество и партньорството между двете държави в ЕС и НАТО, се очаква да бъдат сред акцентите в разговора на двамата президенти.

На 4 април в 11.00 часа на площад „Св. Александър Невски“ ще се състои церемонията по официалното посрещане на президента Франк-Валтер Щайнмайер в България. Германският държавен глава ще положи венец пред паметника на Незнайния войн. В 11.30 часа двамата президенти ще проведат среща „на четири очи“ на „Дондуков“ 2. В 11.45 часа ще започнат пленарните разговори на официалните делегации на България и Германия, след което в 12.35 часа президентите Румен Радев и Франк-Валтер Щайнмайер ще дадат съвместна пресконференция в Гербова зала.

В рамките на официалното си посещение в България президентът Франк-Валтер Щайнмайер ще проведе срещи с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и с министър-председателя Бойко Борисов.

В 17.30 часа президентите на България и Германия ще проведат среща с представители на български и германски компании в зала „Опера“ на хотел „InterContinental“ в София.

На 5 април в 10.30 часа Румен Радев и Франк-Валтер Щайнмайер ще разгледат производствената база на дружеството Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД в Радиново, основано в България през 1999 г.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев