АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: ДАНИ КИРИЛОВ ЩЕ Е ПРАВОСЪДЕН МИНИСТЪР. ОЧАКВАМ ОСТАВКИ И В КПКОНПИ И ВЪВ ВКС

Бойко Борисов
04.04.2019 / 09:01

За правосъден министър предлагам Данаил Кирилов. Това съобщи преди минути премиерът Бойко Борисов от централата на ГЕРБ. Първата задача, която му поставям - и общинските съветници трябва да се включат в антикорупционния закон. В ГЕРБ сме създали стандарт, когато има скандал, се подава оставка. Същото бих препоръчал на хората, замесени в тези скандали. Аршинът трябва да бъде еднакъв за всички - и във КОНПИ, и във ВКС. Или незабавна оставка, или дълъг отпуск, докато не минат проверките. "Имена не споменавам, защото са прекалено чувствителни всички", това заяви Бойко Борисов тази сутрин на пресконференция в централата на ГЕРБ.

Борисов: Дани Кирилов ще е правосъден министър. Очаквам оставки и в КПКОНПИ и във ВКС

"Нашата парламентарна група е най-голяма, имаме 94 народни представители. Достатъчно монолитни и силни сме. Разчитам също така на приемственост, много законопроекти са в определен стадий, надявам се те да се завършат успешно.

Благодаря за номинацията, каза в отговор Кирилов. С общи усилия ще се борим да постигнем положителен резултат, надявам се да стигнем до положителен резултат, заяви той.

И отказа да коментира скандалите по "Апартаментгейт", но добави, че още не е приел тази работа. Припомняме, че постът на правосъден министър беше овакантен от Цецка Цачева след скандала "Апартаментгейт".

http://www.glasove.com/categories/novini/news/borisov-dani-kirilov-shte-e-pravosyden-ministyr-ochakvam-ostavki-i-v-kpkonpi-i-vyv-vks

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев