АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ УЧАСТВА В УЧРЕДЯВАНЕТО НА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ РАЙОН ,,ДОЛИНАТА НА РОЗИТЕ”

Учредително събрание на Организацията за управление на туристически район ,,Долината на розите”/Снимка:Пресцентър на Община Казанлък
16.01.2019 / 23:53

На учредително събрание, състояло се в община Казанлък беше създадена Организация за управление на туристически район ,,Долината на розите”. В рамките на заседанието беше избран 7-членен Управителен съвет, в който участват кметът на община Сливен Стефан Радев, областният управител Чавдар Божурски, кметовете на общините Панагюрище, Копривщица, Хисар и директорът на Историческия музей в град Казанлък. За председател на съвета беше избран кметът на община Казанлък Галина Стоянова.

Съгласно Закона за туризма България е разделена на девет туристически района. Дейността на новосъздадената организация ще бъде предимно в сферата на здравния и културен туризъм: балнео и уелнес туризъм, културно-познавателен и фестивален туризъм, приключенски и екотуризъм, планински пешеходен и рекреативен туризъм.

На учредителното събрание присъстваха още зам. областният управител Камен Костов, с пълномощно от Областния управител и директорът на РИМ „Симеон Табаков“ - Сливен д-р Николай Сираков, представители на още 11 общини, попадащи в туристическия район , сред които Гурково, Копривщица, Мъглиж, Николаево, Павел баня, Панагюрище, Пирдоп, Сопот, Стрелча, Хисаря, Челопеч, туристически сдружения, търговски дружества в сферата на туризма, културни институти и училища.

Пресслужба на община Сливен

Снимки:Пресцентър на Община Казанлък

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев