АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТЪТ РАДЕВ ЩЕ БЪДЕ ЛЕКТОР НА КОНФЕРЕНЦИЯ, ПОСВЕТЕНА НА ФИСКАЛНАТА ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ

Стефан Радев
15.04.2024 / 14:35

Кметът Стефан Радев ще бъде лектор във финалната конференция по проект „Развитие на фискалната децентрализация и подобряване на финансовото управление на местно ниво в България“. Проектът е изпълняван от Експертния център за добро управление към Съвета на Европа, в партньорство с Националното сдружение на общините в Република България, Министерството на регионалното развитие и благоустройство, Фондация за реформа в местното самоуправление и Форум гражданско участие.

По време на събитието ще бъдат представени основните изводи и препоръки относно необходимите реформи за по-голяма финансова автономност на общините, изготвени съвместно с международни експерти към Съвета на Европа. Участниците ще имат възможност да се запознаят с практики за финансово управление за увеличаване на местните приходи и с успешни модели на финансови стратегии за общините и поглед към бъдещото развитие.

Стефан Радев ще бъде говорител на панела „Реформа за децентрализация: поглед към настоящето и изграждане на бъдещето“. Поканата към него е отправена като кмет на една от бързо развиващите се общини в страната.

Конференцията ще се проведе на 16 април в София.

Пресслужба на община Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев