АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

345 СИГНАЛА В МВР ЗА НАРУШАВАНЕ НА ИЗБОРНОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО

МВР
22.10.2024 / 12:12

До този момент в структурите на Министерството на вътрешните работи са получени 345 сигнала за нарушаване на изборното законодателство. Това съобщи на брифинг в сградата на ведомството Митко Димитров, директор на дирекция "Пресцентър и стратегически комуникации". Специализираните операции са 197, образувани 76 досъдебни производства, задържаните са 41.

Спецоперации се провежда тази сутрин в градовете Русе, Сливен и Пазарджик с участието на служители на "Криминална полиция", "Пътна полиция" и сили на Жандармерията.

В Сливен са задържани четирима души образувани са 4 досъдебни производства по подозрения за търговия с вот от търговски обекти. В Сливенски квартали са иззети тетрадки с изписани имена и патрул и парични суми. Проверява се сигнал за купуване на гласове в сливенско село касае се за предлагане на суми от по 60 лв.

В Русе се проверяват 8 сигнала, свързани с нарушаване на изгодното законодателство и политическите права на гражданите. По два от тях се образувани досъдебни производства, допълни Димитров.

В хода на спецакцията в Пазарджишко и към този момент се извършват проверки в заложни къщи частни адреси и обществени места търговски обекти и питейни заведения проверяват се и сигнали за купуване на гласове към 10:00 структурите на Министерството на вътрешните работи са получени 345 сигнала за нарушаване на изборното законодателство.

Специализираните операции са общо 197. Образувани са 76 до съдебни производства задържаните са 41 врачанеца, 1066 предупредителни протокола по закона за Министерството на вътрешните работи. По искане на ЦИК, Главна дирекция "Жандармерия" и СОБТ осъществяват физическата охрана на помещенията, където се съхраняват специализираните устройства за електронно машинно гласуване.

Екипи продължават да съпровождат и транспортните средства, които извършват доставка на материали за избирателните секции в цялата страна. Създадена е организация за нормалното функциониране на граничните пунктове.

"През вчерашния ден, от звената за български документи за самоличност, които са в СДВР и областните дирекции на МВР са издадени 166 удостоверения, заместващи лична карта в изборния ден", допълни Димитров.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев