АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАХАРОВА: ЗЕЛЕНСКИ ТЛАСКА НАТО КЪМ ПРЯК КОНФЛИКТ С РУСИЯ

Мария Захарова
16.10.2024 / 17:16

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова нарече т.нар. план за победа на украинския президент Володимир Зеленски, представен от него във Върховната рада, набор от непоследователни лозунги.

„Това, разбира се, не е никакъв план, това е набор от непоследователни лозунги, това е кървава пяна на устата на един неонацистки убиец“, каза тя на брифинг.

„Следващата точка е укрепване на украинската отбрана. Това Зеленски ще постигне, както каза, чрез точкови операции на определени места. Какво се поколеба да назове тези определени места? По какъв начин той иска да постигне това? Чрез нанасяне на удари по руски самолети заедно със своите партньори. Тоест, той тласка НАТО към пряк конфликт с нашата страна и отново настоява да получи разрешение за използване на оръжия с далечен обсег на руска територия, знаейки отлично, поне тези, които са му писали тези речи, са осъзнавали до какво ще доведе това, защото съответните изявления на руското ръководство бяха направени само преди седмица“, посочи дипломатът.

https://glasove.com/novini/planat-na-zelenski-za-pobeda-davame-dostap-do-prirodnite-si-resursi-sreshtu-chlenstvo-v-nato-i-neyadren-paket-za-zashtita-ot-rusiya

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев