АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

САЩ НАТИСКАТ ЗЕЛЕНСКИ ДА НАМАЛИ НАБОРНАТА ВЪЗРАСТ В УКРАЙНА ДО 18 ГОДИНИ

 Украинските части на фронта изнемогват
16.10.2024 / 08:47

Съединените американски щати оказват натиск върху украинския президент Володимир Зеленски по отношение на намаляването на наборната възраст в Украйна. Това заяви Сергей Лешченко, съветник на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Андрий Ермак, в своя канал в Telegram, цитиран от УНИАН и "Фокус".

"Американските политици от двете партии оказват натиск върху президента Зеленски по въпроса защо в Украйна не се извършва мобилизация на лица от 18 до 25 години. Аргументът на партньорите е следният - когато имаше война на САЩ във Виетнам, бойците са изпращани там от 19-годишна възраст", обяснява Лешченко.

"Затова американците намекват - само западното оръжие не е достатъчно, необходима е мобилизация от 18-годишна възраст. Президентът Зеленски не се е пречупил и продължава да убеждава политиците от двете партии да предоставят оръжия без промяна на наборната възраст", пише Сергей Лещенко.

Според източник в Генералния щаб ВСУ въобще не разполага с 14-те нови бригади, за които съобщи Зеленски през лятото. Към момента всички бригади са недоокомплектовани и са им необходими попълнения, пише Телеграм каналът "Резидент".

Затова и главнокомандващият ген. Олександър Сирски постоянно изисква от Офиса на президента мобилизационната възраст да бъде понижена, за да бъдат бойните щурмови части окомплектовани с млади попълнения.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев