АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ФЛОРИАН ФИЛИПО: ЕС НЕ ЖЕЛАЕ НИКАКВИ СТЪПКИ КЪМ МИРА. ЕС Е ЛУД, ТОЙ ИСКА ВОЙНА

Флориан Филипо
30.07.2024 / 15:23

Лидерът на френската партия "Патриоти"Флориан Филипо смята, че европейските страни трябва да разпуснат Европейския съюз. Той написа това на страницата си в социалната мрежа X (преди Twitter) и призова също за незабавно излизане на Франция от общността. Филипо се обяви против бойкота на унгарския премиер Виктор Орбан от Брюксел, „след като той посети Украйна и Русия с мироопазваща мисия“.

„Европейският съюз не желае никакви стъпки към мира. Това казва всичко. ЕС е луд, той иска война. Нека го разрушим“, пише Филипо. Той също така призова за незабавно излизане на Франция от общността.

По време на десетдневната си мирна мисия Орбан посети Киев на 2 юли, където разговаря с украинския президент Владимир Зеленски, а три дни по-късно се срещна в Москва с руския президент Владимир Путин, припомня ТАСС. След това ръководителят на унгарското правителство отиде в Пекин на 8 юли, за да обсъди ситуацията около Украйна с китайския президент Си Цзинпин, а след това посети Вашингтон, където в кулоарите на срещата на върха на НАТО проведе разговори с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. След края на срещата на Алианса на 11 юли той отиде във Флорида, за да посети бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, с когото обсъди и начините за разрешаване на украинския конфликт. След това Орбан каза, че ако спечели изборите през ноември и се върне в Белия дом, Тръмп ще „разреши този проблем“.

https://glasove.com/na-fokus/liderat-na-frenskata-partiya-patrioti-florian-filipo-prizova-za-razrushavane-na-es

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев