АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

"ВЪЗРАЖДАНЕ" И ИТН ВНАСЯТ ПРОЕКТ ЗА СВИКВАНЕ НА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЛЕВА

"Възраждане" и ИТН внасят проект на решение за свикване на нов референдум за запазване на българския лев до 2043 г.
10.07.2024 / 12:29

"Възраждане" и ИТН внасят проект на решение за свикване на нов референдум за запазване на българския лев до 2043 г.

Заместник-председателят на "Възраждане" Цончо Ганев мотивира предложението така:

"Това е инициатива, която преди няколко месеца парламентът отхвърли. Решението на Конституционния съд впоследствие не определи въпроса като противоконституционен и точно заради това ние го внасяме отново, за да може българският народ да се произнесе иска или не иска да влизаме в еврозоната".

ИТН е за въвеждане на еврото, когато България е готова, но подкрепя принципа българските граждани да бъдат питани, обясни председателят на парламентарната им група Тошко Йорданов:

"Подкрепяме референдума на "Възраждане" по изключително морални причини - защото те положиха усилия и събраха необходимия брой подписи да има референдум и Народното събрание, предишното, наруши Конституцията и собствения си закон, който беше приел, за референдумите и изхвърли в кошчето волята на 604 000 българи, които са се подписали. Ние на този референдум, ако се състои, ще агитираме "против" и ще искаме нашите хора да гласуват против въпроса, който задава "Възраждане", но смятаме, че решението трябва да е в българските граждани".

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев