АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЕЕВСКИ: ДПС КАНИ НА РАЗГОВОРИ ВСИЧКИ ПАРТИИ БЕЗ "ВЪЗРАЖДАНЕ", ПРЕДИ ДА ВЗЕМЕ ВТОРИЯ МАНДАТ

Пеевски
10.07.2024 / 09:17

Парламентарната група на ДПС праща писма до останалите парламентарни сили, за да разбере дали биха подкрепили втория мандат.

Проведохме заседание на парламентарната група - решението е да се пратят писма до всички партии без "Възраждане". С проруски партии не работим.

Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски.

Крайният срок за отговор ще е сряда вечерта, добави той и заяви, че въпреки очевидното нежелание за реализация на втория мандат, "ние сме длъжни да вземем мнението на политическите сили, защото да правим сами втория мандат, няма да си го позволим".

"От медиите видяхме, че няма желание за втори мандат. ГЕРБ изпратиха (б.р - позиция), другите партии, видях, че и ПП са казали, но въпреки всичко ние сме длъжни към нашите избиратели да вземем мнението на останалите партии, защото да правим сами втори мандат, да разиграваме държавата, да държим папки без да може да има правителство... ДПС е сериозна и отговорна партия и няма да си го позволим, но нека изчакаме утре и да видим другите отговори", обясни Пеевски.

На въпрос за това, че част от депутатите не са дошли на заседанието, той посочи, че е имало кворум, а "решението е тяхно, избирателите са ни отредили да сме в парламента", посочи той.

"Уставът е ясен - председател на партията председателства и групата. Тази тема не е нова. Това са вътрешни теми на ДПС, които ние си ги говорим", коментира още Пеевски.

На въпрос за фалшивото писмо до посланици на ЕС и НАТО, разпространено в някои медии, той заяви, че това е "компромат, направен от кръга "Капитал", в пълен унисон с някои наши представители".

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев