АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПГ НА ДПС РЕШАВА КАКВО ДА ПРАВИ С ВТОРИЯ МАНДАТ

ПГ на ДПС решава какво да прави с втория мандат
09.07.2024 / 08:37

Парламентарната група на ДПС се очаква да вземе решение за втория мандат за съставяне на правителство. В срещата няма да участват изключените депутати Рамадан Аталай, Джейхан Ибрямов и Русел Айфад.

ДПС е втора политическа сила в 50-ото Народно събрание и президентът Радев трябва да връчи втория проучвателен мандат на кандидат-премиер, посочен от тази партия.

Вчера съпредседателят на ПГ ДПС Делян Пеевски коментира, че за втория мандат ще бъдат разпратени писма на партиите в парламента, за да стане ясно дали са готови да подкрепят правителство с втория мандат.

„Ние няма да разиграваме държавата. Ако от писмата видим, че има шанс за мнозинство – взимаме го и продължаваме“, коментира Пеевски. Аз няма да бъда кандидат за премиер, но нека първо да минат тези консултации, каза Пеевски и добави, че с всеки мандат може да се състави правителство.

Преди няколко дни Пеевски бе на друго мнение - заяви, че ще върне мандата празен. След това пък депутатите от ДПС, гласували „против“ кандидатурата на ГЕРБ-СДС за министър-председател Росен Желязко заявиха, че може да има правителство с втория мандат.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев