АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МОСКВА ОПРОВЕРГАВА КИЕВ ЗА УДАР ПО ЦИВИЛНИ ЦЕЛИ: УКРАИНСКА РАКЕТА ЗА ПВО Е ПРИЧИНИЛА РАЗРУШЕНИЯТА

Украинска ракета за ПВО е причинила разрушенията
08.07.2024 / 17:08

Изявленията на украинските власти за предполагаем умишлен ракетен удар от Руската федерация по граждански цели не отговарят на действителността. Снимки и видеозаписи от мястото на инцидента потвърждават, че разрушения са причинени от падането на украинска ракета за противовъздушна отбрана (ПВО). Това съобщиха от руското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

„Изявленията на представители на киевския режим за предполагаем умишлен ракетен удар от Русия по граждански цели са абсолютно неверни“, се казва в изявление на ведомството. Оттам добавиха, че множество публикувани снимки и видеозаписи от Киев потвърждават, че разрушенията са причинени от падането на украинска ракета за противовъздушна отбрана, която е изстреляна от зенитно-ракетен комплекс в града.

Министерството на отбраната отбеляза, че подобни истерии на киевския режим се случват от няколко години и всеки път преди поредната среща или среща на върха на „техните покровители от НАТО“. Руските въоръжени сили удариха цели на украинския военно-промишлен комплекс в отговор на опити за атаки срещу руски цели, добавят от ведомството.

„Тази сутрин, в отговор на опитите на киевския режим да нанесе щети на руските енергийни и икономически обекти, въоръжените сили на Руската федерация нанесоха групов удар с далекобойни високоточни оръжия по обекти на украинската военна промишленост и авиационни бази на въоръжените сили на Украйна. Целите на удара са поразени", съобщи по-рано руското Министерство на отбраната.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев