АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИНДИЙСКИЯТ ПРЕМИЕР ЩЕ ПОСЕТИ РУСИЯ ЗА РАЗГОВОРИ С ПУТИН НА 8 И 9 ЮЛИ

Индийският премиер Нарендра Моди и  президентът на РФ  Владимир Путин
05.07.2024 / 08:51

Индийският премиер Нарендра Моди ще посети Русия, за да разговаря с президента Владимир Путин идната седмица, предаде ДПА, като се позова на индийското Министерство на външните работи.

Официалната визита на 8 и 9 юли идва малко след преизбирането на Моди. Очаква се двамата лидери да обсъдят по-нататъшно развитие на приятелските връзки между Русия и Индия, както и международни и регионални политически въпроси, каза пресслужбата на Кремъл, цитирана от БТА.

Руски медии описват визитата на Моди като специален знак за високата оценка на отношенията на Индия с Русия.

Визитата ще бъде второто пътуване на Моди в чужбина, откакто спечели втори премиерски мандат, след като участва в среща на върха на Г-7 в Италия в средата на юни.

Моди за последно посети Русия през 2019 година.

По-късно тази година Русия ще бъде домакин на среща на върха на Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка (БРИКС), както и други страни, в град Казан. Моди също е поканен.

Индийското Министерство на външните работи потвърди плановете на Моди. Очаква се след това той да отпътува към Австрия, където ще бъде на 9 и 10 юли. Това ще бъде първото посещение на индийски премиер в страната от 41 години, посочи ведомството.

В Москва и във Виена се очаква индийският премиер да се срещне и с представители на местните индийски общности.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев