АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РЪКОВОДСТВОТО НА "ВЕЛИЧИЕ" ПОИСКА ОСТАВКИТЕ НА НИКОЛАЙ МАРКОВ И ВИКТОРИЯ ВАСИЛЕВА

Николай Марков
04.07.2024 / 17:30

Централният съвет на "Величие" поиска оставката на Виктория Василева и на Николай Марков. От съобщение, публикувано на сайта на партията на 3 юли, се разбира, че се настоява Василева доброволно да освободи поста на зам.-председател на Народното събрание, а Марков - на председател на парламентарната група. Останалите народни представители от партията следва да се "разграничат и да излъчат нов председател и нов заместник председател на парламента от квотата на "Величие"

"Партия "Величие" категорично се разграничава от действията и думите на народните представители Николай Марков и Виктория Василева", пише още в позицията.

Вчера създателят на "Исторически парк" и основател на "Величие" Ивелин Микайлов поиска Марков и Василева да напуснат парламентарната група, за да не се разцепи партията. По-рано днес Марков не изключи възможността да подаде оставка. До този час няма информация за решението му.

Председателят на парламентарната група (ПГ) на „Величие“ Николай Марков каза пред журналисти в кулоарите на Народното събрание, че Ивелин Михайлов е искал от формацията да гласува с „Възраждане“. Аз това не го приемам, никога не съм го приемал, каза той в отговор на въпрос за разрив в отношенията между двамата.

Марков определи Михайлов като „човек със семпъл ум“ и с посткомунистически възгледи, които той не споделя. Има записи, които предхождат нещата, за които той говори, каза председателят на ПГ „Величие“ относно медийни изяви на Михайлов. И изрази учудване, че „член на една партия“ има такива медийни изяви. Представяте ли си член на ГЕРБ да излиза и да уволнява депутати, попита Марков. „Г-н Михайлов играе от много време жертвата, него всички го убиват, ако забелязвате, обаче той е мултимилионер и ходи без охрана“, коментира още Марков.

Източници: Дневник, vesti.bg, segabg.com

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев