АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОИ СА ПАРТИЯ „ВЕЛИЧИЕ” И КАК ЩЕ СЕ ПРЕНАРЕДИ ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ПЪЗЕЛ

Ивелин Михайлов и Николай Марков
10.06.2024 / 10:21

Кои са партия „Величие” и как ще се пренареди политическият пъзел? Коментар по темата в студиото на „Здравей, България” направиха Ивелин Михайлов и Николай Марков от политическата формация, която успя да преодолее 4-процентната граница за влизане в НС.

„Ние сме близо до хората, които искат да свършат работа. В страната има много хора, които заявяват позиции, но вършат малко работа. Искаме да спрем с формирането на нови политики и създаването на нови закони и да следим за спазването на старите”, обясни Ивелин Михайлов. Резултати при 36,73% обработени протоколи от ЦИК: ГЕРБ печели вота 2 в 1, „Величие” е новата партия в НС

По думите му България има „перфектно законодателство, което уточнява по какъв начин трябва да се спазват редът и законността в страната”. „Но то не се спазва. Затова, каквото и да променяме, ако същите процеси продължават – ние няма да имаме грам напредък. Ние знаем конкретните проблеми и искаме НС, като орган, който трябва да контролира изпълнителната власт, трябва да установи защо се случва това нещо. Имаме конкретни идеи и предложения. Основната ни функция е да работим за България. До момента не сме видели някой да прави това”, подчерта Михайлов.

„Ние сме парламентарна република. А България не се управлява от парламента. Тоест първо трябва да върнем парламентарната република на дневен ред. Второ – да осветим процесите и философията, чрез които се взимат управленските решения. Откъде се взимат тези решения, кой ги взима и какви са резултатите от тях. Това ще осветим”, коментира Николай Марков въпроса каква е амбицията на партията му в НС.

Той подчерта, че „чисто коалиционно няма да подкрепят мандатоносител, но тематично може да се търси подкрепа”.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев