АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЪС САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ ЗАПАДЪТ УСКОРИ КРАЯ НА ИКОНОМИЧЕСКАТА СИ ХЕГЕМОНИЯ

Със санкциите срещу Русия Западът ускори края на икономическата си хегемония
07.06.2024 / 10:43

От 5-ти до 8-ми юни в Санкт Петербург се провежда ежегодния традиционен Международен икономически форум. Тази година в него участват представители на 139 държави – Китай, Иран, Беларус, Куба, Виетнам, Казахстан, Азербайджан, Киргизстан и много други страни от Африка, Азия, Латинска Америка и Източна Европа. На форума присъстват над 18 600 участници.

Форумът е среща на представители на бизнеса и държавни агенции от Русия и други страни. На събитието се сключват споразумения и се договаря сътрудничество, споделя се опит, обсъждат се икономически въпроси, провеждат се дискусии и кръгли маси.

Важна част от Международния икономически форум е изложението, където руски региони и големи компании представят своите постижения в отделни павилиони.

Насърчаване на интересите на Русия в глобалната икономика - именно за тази цел е създаден форума – това сподели един от организаторите Евгений Смирнов пред Lenta.ru.

Според него през 2000-те години форумът е помогнал за привличането на чуждестранни инвеститори в руската икономика, а също така е защитил руските компании на международните пазари. Днес форумът е изправен пред същата задача, но в друг контекст – да покаже какво място заема Русия в международната икономика. Важен момент във форума е развитието на сътрудничеството с приятелски за Русия развиващи се страни.

Този форум по същество е рекламен ход, който доказва и потвърждава пред чуждестранните партньори от приятелските за Русия страни необходимостта и ползата от по-нататъшно икономическо сътрудничество със страната.

Международният икономически форум в Санкт Петербург помага на бизнеса да създаде контакти, предоставя на участниците платформа, където за няколко дни могат да намерят нови партньори, да сключат споразумения и да изберат проекти за инвестиране.

В рамките на форума се провежда и изложение за инвестиции и бизнес. На изложението руски и чуждестранни участници ще могат да покажат своите проекти - идеи за инвестиции, нови технологии, решения и продукти. Изложението се представя на обща площ от над 10 000 квадратни метра.

А сега, кратък анализ върху горната информация. Така нареченият демократичен свят се опита да срине икономически Русия чрез санкции и изолиране от световния икономически живот. Обаче, САЩ, Европейският съюз и сателитите им не бяха подкрепени от основната част от останалите държави и планът им се срина с гръм и трясък. На практика, те наложиха санкции на себе си и сами се изолираха от бъдещото икономическо развитие в света.

Западът ще загуби икономическото си предимство, което е изградено върху експлоатация на по-слабо развитите страни. А тези по-слабо развити страни, използвайки ресурсите си и научния потенциал на Русия и Китай, ще претърпят сериозно развитие на икономиките си.

Досещате се, какъв е единствения вариант за Запада да спре това – мащабна война. Но сега не сме 1940-та година и военните технологии са доста различни от тогавашните. Остава да се надяваме, че чувството за самосъхранение в западните лидери ще надделее и те ще приемат ролята си на сила с намаляващ икономически потенциал, вместо да предприемат стъпки, които ще ни върнат в каменната ера.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев