АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАДЕВ: НАШИТЕ САМОЗВАНИ ЕВРОАТЛАНТИЦИ С ОХОТА БИХА ПРАТИЛИ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ НА ФРОНТА В УКРАЙНА

Румен Радев
03.06.2024 / 17:03

Не съм заявявал никога, че България е взела решение за изпращане на свои войски в Украйна, заяви пред журналисти президентът Румен Радев, цитиран от БТА.

Явно манипулацията и изопачаването на истината се превръща в трайна черта на българската политика, коментира той. Виждаме как се преиначават и моите думи, виждаме и цялата ситуация от развитието на войната в Украйна. Участието на НАТО в този конфликт на всички нива е публична тайна, която все повече става явна, коментира той.

"Нашите самозвани евроатлантици са страхливички и неспособни сами на такова решение, защото много добре знаят, че ще бъдат отлъчени и отритнати от обществото, така както си го получиха при опита да отменят 3-ти март като национален празник. Ако оставим на тях, те с охота биха изпратили всички българи да се бият на фронта, защото те са много далеч от евроатлантическите и демократични ценности", продължи президентът.

„Надявам се българските политици да разберат, че до момента имаше две червени линии, които сдържаха безконтролната ескалация на конфликта. Първата беше ограничаването на географския обхват на войната само на украинска земя. И втората - недопускането на директен сблъсък на НАТО с Русия. С решението да се разреши да се ползват западни оръжия върху руската територия и изпращането на военни инструктори и съветници на фронтовата линия в Украйна, тези червени линии вече са погазени и за съжаление нашите политици стават част от едни такива неадекватни решения с всички произтичащи последствия“, допълни държавният глава.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев