АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОЛЬО КОЛЕВ: ОКОЛО 400 ХИЛЯДИ ИЗБИРАТЕЛИ НЕ СА РЕШИЛИ ЗА КОГО ЩЕ ГЛАСУВАТ

Кольо Колев Снимка: БГНЕС
03.06.2024 / 14:16

Това каза пред БНР социологът от "Медиана" Кольо Колев, който коментира резултатите от последното проучване на общественото мнение, което агенцията публикува на 2-ри юни.

"Част от тях ще гласуват вероятно с "Не подкрепям никого", но 400 хиляди са огромна маса и напълно е възможно те да се люшнат в една или друга посока. Затова казвам, че това са резултатите към момента", обясни социологът.

Според Колев при това количество колебаещи се избиратели е твърде възможно формациите, които са близо до прага от 4% за влизане в Народното събрание, да го прескочат:

"Тогава ще бъде съвършено друга конфигурация на политическите сили в 50-ия парламент. Ако не преминат бариерата, тогава първата партия - ГЕРБ - ще бъде доминираща и ще може да състави мнозинство, вероятно с ДПС. Това до голяма степен зависи от вътрешни, но и от външни фактори. Страхът от война започва много отчетливо да се вижда. Има и голяма доза песимизъм за това, какво става с Европа. Този песимизъм дава отражение и върху колебаещите се".

По думите му партиите говорят на твърдите си ядра и "не могат да намерят думите и посоката на националния идеал", за да говорят на останалите избиратели.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев