АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕПУТАТИТЕ СЪБРАХА КВОРУМ ЗА ПЕНСИИТЕ

депутатите събраха кворум за пенсиите
21.05.2024 / 14:18

Над 170 депутати се регистрираха в пленарната зала и така парламентът събра кворум за извънредното си заседание, на което ще изслуша служебния премиер Димитър Главчев във връзка с актуализацията на пенсиите.

Извънредното заседание се предава пряко по БНТ и БНР.

От дневния ред отпадна точката за освобождаване на Александър Мумджиев от длъжността инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет (ВСС). Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова съобщи, че трудовото правоотношение на Александър Мумджиев с Инспектората е прекратено след подадена от него оставка и точката следва да не бъде разглеждана.

Имаше предложение днес да бъде изслушан и председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за цената на тока, но заместник-председателят на НС Росица Кирова отказа да подложи предложението на гласуване. Тя каза, че няма основания за притеснения и включване на точка в дневния ред.

Кирова посочи, че се е свързала с министъра на енергетиката Владимир Малинов и с председателя на КЕВР Иван Иванов.

'Г-н Иванов ме увери, че няма да бъдат предприемани действия преди края на юни, както и че писмото от АЕЦ „Козлодуй“ за увеличение на цената е било оттеглено, а исканото увеличение е било преразгледано", каза тя.

"Ако смятате, че това е изключително важно, може да се събере подписка за друго извънредно заседание", каза още Кирова, като се обърна към вносителите.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев